Adres

Telefoon
Mobiel
E-mail
Melkpad 14
3741 TK Baarn
+31 35-5885484
+31 6-22603240
steven.kuiper@kbja.nl

In de media

10-2011: RDC gaat samenwerken met Capgemini

RDC

Dataleverancier voor de autobranche RDC en IT-leverancier Capgemini Nederland gaan samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe zakelijke IT-oplossingen voor de mobiliteits- en de financiële sector. Hiervoor hebben de twee partijen onlangs een overeenkomst gesloten.

Als eerste stap in de samenwerking brengt RDC zijn datacenter onder in het kantoor van Capgemini in Amsterdam Zuidoost. De IT leverancier neemt alle activiteiten van RDC op het gebied van opslag, infrastructuur- en applicatiemanagement over. Volgens een woordvoerder van RDC kan het gespecialiseerde Capgemini dat beter en tegen veel lagere kosten dan het RDC, dat aan de dure Zuidas gevestigd is.

Daarbij moet de samenwerking met Capgemini RDC meer ruimte geven om zich toe te leggen op de kernactiviteit, het leveren van actuele en betrouwbare informatie en hoogwaardige procesintegratiediensten aan dienstverleners in de mobiliteits- en financiële sector. De migratie van gegevens is inmiddels begonnen en moet in juni volgend jaar zijn afgerond.

De overgang staat volgens RDC los van de reorganisatie die vorig jaar werd ingezet. De huidige verhuizing van het datacenter, waar circa 25 mensen werken, leidt niet tot een verlies van arbeidsplaatsen. "Ze blijven allemaal betrokken bij het datacenter. Wel zal een deel van hen mee overgaan naar Capgemini", aldus een woordvoerder. Over de kosten die met de operatie gemoeid zijn doet het bedrijf geen mededelingen.

De bedoeling is dat RDC en Capgemini op langere termijn gezamenlijk nieuwe en innovatieve diensten gaan ontwikkelen voor de genoemde branches. Om wat voor soort diensten dat concreet gaat, wil het bedrijf op dit moment nog niet prijsgeven.
"We zijn blij dat we met een prominente partij als Capgemini kunnen samenwerken om verder gestalte te geven aan onze ambitie om het automatiseringsschiphol van de mobiliteitssector te zijn", aldus algemeen directeur Gerrit Schipper van RDC Group. "Het is een sterke, internationale partij die in staat is onze organisatie te voorzien van meer flexibiliteit en een kortere time-to-market van nieuwe producten en diensten."

Bron: 12-10-2011 16:54 www.automotive-online.nl

 

Terug naar het overzicht

Opdrachtgevers:

Aalssen ABS Autoherstel Branche partners BYD Chambre Française de Commerce et d’Industrie aux Pays-Bas (Franse Kamer van Koophandel in Nederland) Delavit Detroit Electric Dunnebiet Print Exceltise Fiat Honda KIA Motors Kneppers Zoetermeer Liberty Otoparts Nissan Nederland Novateq Promoteq Qink RAI vereniging RDC RDCe Renault Nederland van Soest en Dolman SVO Rail UMCG